1

Välj projekt du vill stödja

2

Välj typ av insamling

3

Gör din insamling personlig

4

Publicera din insamling

Astma- och allergiforskningen

Tack vare forskningens framsteg så dör betydligt färre i astma idag än för några decennier sedan. Personer som är svårt allergiska mot pollen, bin och getingar har också numera möjlighet att allergivaccinera sig (allergen immunterapi) för att undvika allergiska reaktioner. Men det saknas fortfarande viktig kunskap för att förstå hur astma, allergi och atopiskt eksem uppkommer och det behövs bättre behandlingsalternativ och botemedel. Därför skapade Astma- och Allergiförbundet Forskningsfonden, den enda finansiären i Sverige vars bidrag enbart går till astma- och allergiforskning. För många forskare är fondens ekonomiska stöd avgörande och tack vare bidrag från allmänheten kan fonden dela ut flera miljoner per år till patientnära forskning om astma- och allergisjukdomar.

Välj Projekt Läs mer...

Aktiviteter för människor med astma, allergi och överkänslighet

Genom att ge till den här insamlingen är du med och stöttar lokala och nationella initiativ för att förbättra livet för människor som lever med astma, allergi och annan överkänslighet. Till exempel bedriver vi allergisäkrade läger, familjeaktiviteter och insatser för att göra våra skolor, restauranger och andra allmänna ytor trygga för alla.

Välj Projekt Läs mer...

Barn med astma- och allergisjukdomar

Ge svårt sjuka barn möjlighet till miljöombyte för att behandla sitt eksem eller lindra astman, en cykel för att förbättra konditionen eller åka på läger för att få umgås med andra barn i samma situation och för en stund ”glömma” sin sjukdom. Med ditt stöd kan fler barn leva ett friskare liv.

Välj Projekt Läs mer...